Aktuality

Městská policie Olomouc spouští nové webové stránky

S novou podobou webových stránek startuje od prosince Městská policie Olomouc. Mezi jejich hlavní přednosti patří přehlednost a nová grafická úprava. Uživatelé také jistě ocení snadnou orientaci a přístup k požadovaným informacím.

Velmi důležitým aspektem je skutečnost, že grafická podoba nových webových stránek je optimalizována i pro zobrazování na současných mobilních zařízeních (smartphone, tablet). Obsah stránek se přizpůsobuje velikosti displeje zařízení, na kterém se web prohlíží.

Nejdůležitější nové prvky na webových stránkách MPO:

  • Nová podoba úvodní stránky - záměrem bylo poskytnout přímo na úvodní stránce ty nejdůležitější rady a informace týkající se bezpečnosti a činností, které MPO vykonává, společně s nejdůležitějšími kontakty.
  • Nová struktura stránek - vychází z analýzy výsledků přístupů uživatelů na jednotlivé stránky.
  • Prevence - preventivní rady - nově zpracovaná sekce s těmi nejdůležitějšími radami a doporučeními občanům.
  • Pro veřejnost - nejčastější dotazy, vysvětlení pojmů - nová sekce, odpovědi na nejčastější dotazy občanů, které příslušníci MPO nejčastěji řeší.
  • Doprava – vše o parkování, parkovací automaty, pěší zóna, měření rychlosti, odtahy vozidel. Nově také dopravní informace o aktuálních uzavírkách pozemních komunikací v Olomouci.

Nová podoba webových stránek MPO byla realizována kolektivem pracovníků oddělení propagace a marketingu Odboru vnějších vztahů a informací Magistrátu města Olomouce, pod vedením webmastera Pavla Snášela.