Aktuality

Léto s MP Olomouc

V rámci projektu „Senioři bez hranic“ navštívily během letních prázdnin dvě desítky seniorů služebnu Městské policie Olomouc.

Pro účastníky projektu byla připravena exkurze na Kamerovém systému města Olomouce, kde se posluchači dozvěděli nejen celou historii dohlížecího systému, ale samotný jeho vývoj a technické parametry.

Strážníci také prezentovali svoji činnost nejen na klasických, ale i příměstských táborech, které byly různě tématicky zaměřeny. Pro děti všech věkových kategorií byly připraveny zábavné hry,  jako „Chyť si svého zloděje“, skládání nábojnic na čas a puzzle s policejní tématikou. Větší děti pak zaujala laserová střelnice, kde si mohli vyzkoušet, jak přesnou mají mušku. Největším lákadlem však byl protiúderový komplet pořádkové jednotky a prohlídka služebního vozidla. Strážníci také dětem při besedách, které byly součástí prezentací, přiblížili náplň práce strážníka a připomněli dětem zásady bezpečného chování v silničním provozu, protože v letních měsících dochází k většímu počtu dopravních nehod. Na závěr každý z účastníků obdržel drobnost v podobě upomínkových předmětů. (Čun)