Aktuality

Městská policie zvýší dohled v Riegrově ulici

Zvýšený dohled nad dodržováním veřejného pořádku v Riegrové ulici v samotném historickém centru Olomouce chystá městská policie. Primátor Olomouce tím reaguje na podněty veřejnosti týkající se nedodržování pořádku a rušení nočního klidu.

„Podněty občanů, v nichž poukazují na zvýšený hluk související s provozem nočních podniků, nedodržování veřejného pořádku a znečišťování veřejného prostoru v Riegrově ulici se v poslední době hromadí. Hodlám eliminovat takto nepříjemné jevy a situace. Z tohoto důvodu jsem nařídil městské policii zesílenou kontrolu a intenzivní součinnost. Strážníci budou v Riegrově ulici provádět zvýšený dohled,“ oznámil primátor Antonín Staněk „Jde o lokalitu v samotném historickém centru města, jež si zaslouží naši pozornost a přijetí takových opatření, která ve svém důsledku povedou ke zlepšení současné nepříznivé situace,“ zdůraznil primátor.

Na základě stížností, které souvisejí s porušováním zákona o přestupcích (rušení nočního klidu a fyzické potyčky), přijme Městská policie Olomouc v nejbližších dnech adekvátní opatření. „Bude se jednat zejména o posílení hlídkové činnosti strážníky v ulici v době, kdy se zde konají akce související s hudební produkcí a se zvýšeným pohybem osob,“ uvedl ředitel městské policie Olomouc Pavel Skalický. „Pracovníci kamerového systému městské policie budou v rámci opatření instruováni tak, aby věnovali této lokalitě zvýšenou monitorovací pozornost,“ objasnil ředitel Skalický.

Hlídky městské policie v Riegrově ulici prověřovaly v poslední době nejčastěji oznámení o rušení nočního klidu v letních měsících, kdy se před vstupem do hudebního klubu shromažďovali jeho návštěvníci. Další obdobné stížnosti pak strážníci řešili i v průběhu měsíce září.