Aktuality

Rozšíření Kamerového systému města Olomouce

Stávající Kamerový systém města Olomouce byl od listopadu nově rozšířen o dvě stacionární  kamery.

První z kamer je umístěna na tř. Míru, kdy se jedná o místo s vysokou koncentrací občanů navštěvujících největší z olomouckých městských hřbitovů a zahraničních studentů ubytovaných na vysokoškolských kolejích Univerzity Palackého Olomouc. Kamera je schopna monitorovat parkoviště u hřbitova, příjezd od Topolan, zastávky MHD až po křižovatku s ulicí Okružní.

Druhá kamera je umístěna ve Smetanových sadech v lokalitě u fontány. Místo je specifické vysokým počtem sportovních, kulturních a společenských akcí. Kamera zabírá Rudolfovu alej ve směru k ulici Polská a Havlíčkova.

Obě lokality, v nichž jsou nově umístěny stacionární kamery, byly vybrány ve spolupráci s Policií ČR na základě analýzy majetkové a násilné trestné činnosti. Navýšení stacionárních kamer bylo realizováno v rámci projektu prevence kriminality, kdy celková částka činila přibližně 500 000,- Kč. Z rozpočtu statutárního města Olomouce byla vyčleněna polovina částky, zbývající část byla získána z dotačního programu Ministerstva vnitra. (Čun)