Aktuality

Letní etapa zahradnického veletrhu Flora Olomouc

Od čtvrtka 17. srpna do neděle 20. srpna proběhne v areálu výstaviště letní etapa mezinárodní květinové výstavy a zahradnického veletrhu Flora Olomouc. V okolí výstaviště a přilehlých ulic bude  opět zaznamenán zvýšený počet projíždějících vozidel. V rámci zachování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu je nutné, aby řidiči respektovali dopravní značení, pokyny strážníků a pořadatelů.

Pro návštěvníky jsou připraveny odstavné plochy pro vozidla. Parkovací plocha s kapacitou cca 1 000 míst bude k dispozici v areálu obchodního centra Šantovka. Pro autobusy bude vyhrazeno parkoviště na ulici Holická (za bývalým sídlem Dopravního inspektorátu Policie ČR). Z důvodu omezeného počtu parkovacích míst apelujeme na návštěvníky veletrhu, aby využili parkovišť v okrajových částech města a do centra se dopravili městskou hromadnou dopravou.

Ze strany pořadatelů akce bude použit naváděcí systém, včetně umístění směrových šipek, které budou návštěvníky směrovat na vyhrazená parkoviště.

Více informací o dopravě a parkování najdete na http://www.flora-ol.cz/akce/flora-olomouc-2017-letni-etapa

V rámci preventivních opatření apelujeme na návštěvníky, aby věnovali zvýšenou pozornost osobním věcem, zavazadlům a zabezpečení vozidel. Právě kapsáři vyhledávají místa, kde se pohybuje větší množství lidí. Využívají své příležitosti při nepozornosti lidí a jejich neopatrného zacházení se svými osobními věcmi.

Preventivní rady:

  • věnujte pozornost svému okolí a v případě, že se na vás někdo tlačí, snažte se okamžitě vzdálit,
  • tašky nebo batohy, kde máte peníze nebo jiné cennosti nenoste na zádech, kam nevidíte,
  • nosíte-li peníze, platební kartu apod. mimo zavazadlo, ukládejte je do vnitřních kapes ošacení, nikoli do zadních kapes kalhot,
  • nenechávejte ve vozidle viditelně odložené osobní věci a cennosti (bundy, batohy, kabelky, elektroniku),
  • před odchodem od vozidla, zkontrolujte, zda jste ho uzamkli. (Čun)