Aktuality

Strážníci a policisté se zaměřili na kapsáře

Dnes v dopoledních hodinách proběhla na území města Olomouce preventivní akce Policie České republiky a Městské policie Olomouc.

Společná hlídka policistů se zaměřila na prevenci kapesních krádeží a to zejména v místě konání vánočních trhů na Horním náměstí, ale rovněž v supermarketech a přilehlých parkovištích, kde lze v souvislosti s probíhajícím adventem předpokládat zvýšený pohyb lidí. Cílem strážců zákona bylo především informovat širokou veřejnost o problematice krádeží na osobě.

Policisté upozorňovali obyvatele na to, aby si pečlivě hlídali své věci, a tím nedali zlodějům šanci okrást je, neboť právě místa s vysokou kumulací občanů na malém prostoru jsou pro potenciální zloděje vysoce atraktivní a vyhledávaná za účelem protiprávního obohacování.

Na preventivní působení cílené na snížení množství kapesních krádeží se budou policisté zaměřovat i v dalším průběhu vánočních svátků, aby co možná nejvyšší měrou minimalizovali počet případů kapesních krádeží.

Opakovaně na širokou veřejnost apelujeme, aby se během předvánočního shonu řídili následujícími preventivními radami, aby si zbytečně neznepříjemňovali nadcházející nejkrásnější svátky v roce:
 

  • Při nakupování věnujte pozornost svému bezprostřednímu okolí, v případě čehokoliv podezřelého ihned reagujte.
  • Nenoste u sebe větší obnos peněz v hotovosti. Tomu se lze snadno vyhnout například používáním platební karty. V takovém případě ale nemějte PIN přímo u karty.
  • Pokud však musíte, nebo chcete nosit větší částky peněz, je vhodné je nosit odděleně, nejlépe v zapínací kapse uvnitř oděvu.
  • Nenoste cenné věci pohromadě v jedné tašce, či peněžence (peníze, doklady, klíče, telefon apod.). Při nakupování neodkládejte své osobní věci do vozíku. Stačí chvilkové zaujetí zbožím a zloděj se o vaši tašku už postará. (Čun)

Zdroj: Policie.cz