Aktuality

Primátor děkoval městským strážníkům za záchranu miminka

Dvěma městským policistům poděkoval osobně primátor Mirek Žbánek za záchranu života tříměsíčního dítěte. Strážníci Radomír Kluka a Martin Navrátil zachránili z uzamčeného auta dusící se miminko. Událost se stala u nákupního centra v olomoucké části Řepčín, kde strážníci hlídkovali.

„Oceňuji, vaši duchapřítomnost, statečnost a osobní odvahu. Prokazujete, že do uniformy patříte a jste chlapi na svém místě. Pro mě jste jedním z pilířů veřejné služby, kterou pro občany zajišťujeme,“ vyjádřil uznání oběma policistům primátor Mirek Žbánek.

K autu strážníky přivolala žena, která si nešťastné události všimla. Dítě, které mělo zdravotní potíže, zahlédla v autě v převrácené autosedačce hlavou dolů. „V tu chvíli bylo jasné, že jde o život a museli jsme jednat. Neváhal jsem ani vteřinu, rozbil jsem zadní okno auta a miminko musel dostat ven. Po pravdě ani nevím jak jsem se do auta nasoukal, byl jsem tam okamžitě,“ popsal zásah Martin Navrátil, který dítě z auta vyprostil a předal ho Radomíru Klukovi. Ten se o plačící miminko staral až do příchodu matky. Dítě následně na místě ošetřila zdravotnická záchranná služba.

„Oba městští strážníci pracují na oddělení pořádkové služby Městské policie Olomouc. Před zákrokem u nákupního centra prováděli hlídkovou činnost, která souvisela s předvánočním obdobím,“ doplnil ředitel městské policie Pavel Skalický. Strážník Radomír Kluka pracuje u městské policie již 18 let a strážník Navrátil 5 let.