Aktuality

Olomoucký kraj podpořil modernizaci technického vybavení Městské policie Olomouc

V rámci dotačního titulu Olomouckého kraje Podpora prevence kriminality se podařilo modernizovat stávající videoserver Městského kamerového dohlížecího systému, kdy došlo k pořízení a instalaci setu paměťových disků.

Stávající kapacita paměťového úložiště již nebyla dostatečná s tím, že v posledních letech došlo ke kompletní digitalizaci MKDS (přechod z analogových kamer na digitální). Výstup z těchto kamer je v rozlišení FullHD, tedy 1920 x 1080 bodů a poskytují mnohem kvalitnější záznamy, zejména v noční době a v době, kdy je snížená viditelnost vlivem povětrnostních podmínek, pro potřeby orgánů činných v trestním a přestupkovém řízení. Touto digitalizací se ale také zásadně snížila kapacita datového úložiště (větší velikost výstupních videosouborů), na kterém jsou k dispozici kamerové záznamy potřebné jako důkazní prostředky pro orgány činné v trestném či přestupkovém řízení.

Osazením setu paměťových disků o velikosti 96 TB jsme tak opět schopni ukládat výstupy z kamer po delší dobu a vytvoříme rezervu pro instalaci dalších kamerových bodů v rámci následujících preventivních projektů.

Olomoucký kraj podpořil tento projekt částkou 50 000,-Kč z celkové částky 216 000,- Kč. (Čun)