Aktuality

Rozšířili a zmodernizovali jsme Městský kamerový dohlížecí systém

Na základě dotačního titulu za podpory Statutárního města Olomouce a Ministerstva vnitra ČR městská policie na konci roku realizovala projekt rozšíření Městského kamerového dohlížecího systému o dvě nové kamery v lokalitě Dolního náměstí.

Kamery byly instalovány  v rámci situační prevence kriminality v místě s vysokou frekvencí osob a vozidel. Dolní náměstí je situováno v samotném centru města, které je v průběhu roku místem mnoha kulturních, společenských nebo sportovních akcí. Důvodem zřízení kamerových bodů bylo také zvýšení pocitu bezpečí občanů v dané lokalitě s přihlédnutím ke statistickým výstupům četnosti protiprávních jednání řešených Policií České republiky a v rovině dohledu nad místními záležitostmi veřejného pořádku také zvýšeným pohybem osob bez domova spojeným s projevy narušování občanského soužití a porušování obecně závazných vyhlášek města.

Druhou částí projektu bylo pořízení nového záznamového serveru, kdy již stávající kapacita se blížila hraničnímu limitu. Pořízením serveru došlo k rozložení zátěže stávajícího úložného prostoru v rámci zajištění jeho provozuschopnosti s eliminací možných technických poruchových stavů tak, aby  nebyla nutná odstávka celého kamerového systému. (Čun)