Významné události

Strážníci a primátor přinesli dárky pacientům dětské JIRP

S poděkováním a dárky dnes navštívili Jednotku intenzivní a resuscitační péče (JIRP) Dětské kliniky Fakultní nemocnice Olomouc zástupci městské policie společně s primátorem Antonínem Staňkem. Plyšáky, stolní hry a další hračky malým pacientům zpříjemní pobyt před nadcházejícími velikonočními svátky.

„Musím přiznat, že na takové návštěvy nejsme příliš zvyklí. Většina jich totiž směřuje na jiná oddělení. O to víc jsme ale naměkko a vděční, že jste přišli,“ přivítal hosty primář dětské Vratislav Smolka. Podle něj bývá práce lékařů a sester na JIRP vnímána jako samozřejmost a podobná vyjádření díků a předání dárků dětem nejsou úplně obvyklá.

Primátor uvedl, že městská policie je na tom podobně. „Strážníci také dělají potřebnou a záslužnou práci, ale stává se, že za ni bývají v uvozovkách biti. Jsem proto moc rád, že jsem kolegy z městské policie mohl doprovodit, seznámit se s vaší nelehkou prací a poděkovat vám touto formou za ni,“ řekl primátor.

Iniciátorkou dobročinné aktivity byla městská policistka Helena Hejdová. Vedly ji k tomu osobní důvody. „Mám nemocného syna a s různými odděleními fakultní nemocnice mám bohaté zkušenosti. V jiné nemocnici synovi zavedli tracheotomii, tvrdili, že ji musí mít natrvalo... To by samozřejmě byl závažný zásah do jeho života. Teprve tady, na JIRP dětské kliniky mu pomohli a tracheotomii mu odstranili. Lékaře a sestry, kteří tady pracují, obdivuji,“ řekla Hejdová.

Všichni popřáli dětem brzké uzdravení.