Tiskové zprávy

Jarní etapa zahradnického veletrhu Flora Olomouc

Od čtvrtka 26. dubna do neděle 29. dubna se bude v areálu Výstaviště Flora Olomouc konat květinová výstava a zahradnický veletrh Flora Olomouc 2018 s podtitulem „Pugét pro Floru“. 

V okolí výstaviště a přilehlých ulic bude  opět zaznamenán zvýšený počet projíždějících vozidel. V rámci zachování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu je nutné, aby řidiči respektovali dopravní značení, pokyny strážníků a pořadatelů.

Pro návštěvníky jsou připraveny odstavné plochy pro vozidla. Parkovací plocha s kapacitou cca 1 000 míst bude k dispozici v areálu obchodního centra Šantovka. Pro autobusy bude vyhrazeno parkoviště na ulici Holická (za bývalým sídlem Dopravního inspektorátu Policie ČR).

Ze strany pořadatelů akce bude použit naváděcí systém, včetně umístění směrových šipek, které budou návštěvníky směrovat na vyhrazená parkoviště.

V rámci preventivních opatření apelujeme na návštěvníky, aby věnovali zvýšenou pozornost osobním věcem, zavazadlům a zabezpečení vozidel. Právě kapsáři vyhledávají místa, kde se pohybuje větší množství lidí. Využívají své příležitosti při nepozornosti lidí a jejich neopatrného zacházení se svými osobními věcmi.

Preventivní rady:

  • věnujte pozornost svému okolí a v případě, že se na vás někdo tlačí, snažte se okamžitě vzdálit,
  • tašky nebo batohy, kde máte peníze nebo jiné cennosti nenoste na zádech, kam nevidíte,
  • nosíte-li peníze, platební kartu apod. mimo zavazadlo, ukládejte je do vnitřních kapes ošacení, nikoli do zadních kapes kalhot,
  • nenechávejte ve vozidle viditelně odložené osobní věci a cennosti (bundy, batohy, kabelky, elektroniku),
  • před odchodem od vozidla, zkontrolujte, zda jste ho uzamkli. (Čun)