Aktuality

Strážníci budou v rámci besed rozdávat osobní alarmy

V rámci projektu "Bezpečný senior" od listopadu  strážníci MP Olomouc zařazeni do preventivně informační skupiny (PIS MPO) pořádají besedy pro organizované kolektivy seniorů, v rámci kterých účastníci obdrží od strážníků „průkaz seniora“ a osobní alarmy zn. Bodyguard. Besedy na téma osobního bezpečí se budou týkat každodenních nástrah číhající na seniory jak v domácím, tak i venkovním prostředí.

Osobní alarm zn. Bodyguard je elektronický přívěšek o velikosti několika centimetrů, který po jednoduché aktivaci spustí hlasitou sirénu doplněnou světelným efektem. Tím upozorní okolí na útočníka, který se ve snaze neprozradit dá na útěk. Hlasité tóny sirény zaženou i útočícího psa. Elektronické přívěsky jsou rovněž využitelné i v případě zdravotních obtíží, kdy hlasitý tón upozorní na problém vyžadující přivolání lékařské pomoci.

Zájemci o besedu z řad olomouckých organizovaných kolektivů si mohou cestou svých zástupců termín besedy ve svých klubech, organizacích či spolcích dojednat na oddělení PIS MP Olomouc tel. č. 585 209 504.