Tiskové zprávy

Památka zesnulých

Neboli lidově dušičky. Během tohoto období budou strážníci Městské policie Olomouc dohlížet na veřejný pořádek a bezpečnost a plynulost silničního provozu nejen u centrálního hřbitova v Neředíně, ale i u ostatních městských hřbitovů.

Samotné opatření ze strany Městské policie Olomouc začne ve čtvrtek 26. října. Návštěvníkům hřbitovů městská policie doporučuje, aby kvůli možným dopravním komplikacím a omezeným parkovacím místům využili k cestám na hřbitovy městskou hromadnou dopravu. Ti, kteří pojedou autem, by měli respektovat pokyny strážníků a dopravní značení. Dále by návštěvníci neměli zapomínat, že jejich vozidlo není trezor. Věci zanechané ve vozidlech jsou pro zloděje velmi lákavou kořistí.

Přestože za poslední tři roky neevidujeme žádné protiprávní jednání v souvislosti s odcizenou květinovou výzdobou nebo krádeží osobních věcí návštěvníků, doporučujeme dbát zvýšené obezřetnosti také přímo v prostorách hřbitovů, kdy lapkové využívají nepozornosti návštěvníků a v nestřežených chvilkách mohou odcizit cennosti z odložených tašek a kabelek u hrobových míst.

A na samotný závěr připomínáme, že otevírací doba ústředního hřbitova v Neředíně je od 7 do 20 hodin, aby nedocházelo k již tradičním telefonátům na tísňovou linku městské policie s tím, že někdo zůstal uzamčen na hřbitově.